Sufleu cu macrou – Un deliciu culinar

  • 275 g macrou afumat file
  • 300 ml lapte
  • 40 g unt
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri parmezan ras proaspat
  • 4 oua
  • piper negru proaspat rasnit

Taiati pestele in patru bucati egale, puneti-le intr-o cratita, turnati apa cat sa le acopere de un deget si fierbeti-le timp de 12 minute la foc foarte mic.

Scoateti pestele si pastrati 200 ml din lichid, lasati pestele sa se raceasca, apoi curatati-l de oase si de piele si rupeti-l bucatele.

Puneti deoparte un sfert din cantitatea de peste si tocati foarte marunt restul.

Separati albusurile de galbenusuri. Topiti untul intr-o tigaie, presarati faina si amestecati pana cand obtineti un rantas cremos. Tineti-l pe foc aproximativ un minut, amestecand permanent.

Turnati treptat lichidul pastrat si bateti cu telul, apoi adaugati, piper rasnit, dupa gust, si parmezanul ras. Bateti cu telul pana cand obtineti o compozitie omogena si cremoasa.

Puneti pestele tocat marunt in sos si lasati pe foc pana cand amestecul se incalzeste bine. Luati vasul de pe foc si puneti galbenusurile pe rand, batand cu telul dupa fiecare, apoi lasati compozitia sa se racoreasca.

Bateti albusurile spuma tare, ca pentru bezele si incorporati-le cu grija in mixtura obtinuta mai inainte. Ungeti cu unt patru vase ceramice pentru sufleu si turnati in ele compozitia, repartizand-o uniform.

Puneti sufleurile in cuptorul preincalzit si tineti-le timp de 25 de minute, pana cand cresc si se intaresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *