Ingrediente
Piept de pui sare, piper.
Mod de preparare
Se taie pieptul de pui in cei doi lobi. Se presara sare si piper pe ambele parti ale feliilor. Se unge gratarul cu ulei si apoi se incinge foarte bine. Se da focul la mic si se aseaza feliile de pui pe gratar. Se prajesc pe prima parte pana marginile s-au albit de jur imprejur. Se intorc pe cealalta parte si se prajesc inca 2 minute.
Orez, apa, sare.
Masurati orezul cu o cana. E foarte important deoarece cu aceeasi cana masurati si apa. Puneti orezul int-un vas si adaugati pentru fiecare cana de orez 2 cani de apa. Cand apa incepe sa fiarba, acoperiti vasul si reduceti focul la minim. Fierbeti zece minute, fara sa ridicati capacul. Descoperiti orezul si afanati-l folosind o furculita.
Prajitura de Paste
Ingrediente
- 1kg branza de vaci, 400gr zahar, 175gr unt, o lamaie
- 100gr stafide, 5 linguri cu gris, 5 linguri cu faina, 1 praf de copt
- 8 oua, vanilie.
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma cu zaharul, dupa care se adauga galbenusurile unul cate unul, untul topit si amestecam bine de tot. Dupa ce am amestecat adaugam branza, stafidele, coaja rasa de la lamaie si praful de copt. Adaugam faina si grisul pana obtinem o compozitie ca o smantana groasa.Ungem tava cu unt si tapetam cu gris, apoi turnam compozitia. Lasam la cuptor 25-30 de minute, pana trece testul scobitorii.
Panna cotta cu piersici
Ingrediente
450ml smantana lichida, 200ml lapte, 2 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 plic gelatina , 1 plic jeleu, 3 piersici.
Mod de preparare
Smantana si laptele se pun intr-o cratita si se dau in clocot. Aproape de punctul de fierbere se adauga zaharul si se mai lasa 1 minut la fiert. Gelatina se dizolva cu 5 linguri apa rece si se adauga apoi in amestecul de lapte fierbinte, omogenizandu-se bine cu un tel. Bolurile se ung cu ulei si se toarna panna cotta. C
ompozitia se lasa la racit cel putin 2 ore, pana se incheaga. Piersicile se spala, apoi se taie in jumatati, iar jeleul se prepara dupa instructiunile de pe plic. Fructele se aseaza peste panna cotta, acoperindu-se cu jeleu si se lasa la frigider pana in momentul servirii.