Ingrediente
4 galbenusuri, 100gr zahar, 250 ml smantana, 150 ml cafea.
Mod de preparare
Mixati galbenusurile cu zaharul pana obtinem o compozitie pufoasa si deschisa la culoare. Apoi puneti cafeaua, cite o lingura, mixand continuu. Puneti bolul la baie de abur si amestecati continu pana cind crema capata consistenta. Lasati crema la racit si intre timp bateti frisca cu doua linguri de zahar, apoi incorporati crema in ea.
Tagliatelle cu surimi
Ingrediente
250gr tagliatelle, 250gr surimi, 1 ceapa, rosii cherry, 200ml vin alb sec, usturoi, piper.
Mod de preparare
Tocati ceapa marunt si caliti-o in putin ulei. Cand ceapa s-a inmuiat adaugati usturoiul tocat, iar dupa 1 minut puneti bucatile de surimi taiate rondele, rosiile cherry taiate in sferturi si stingeti cu vin. Intre timp pregatiti pastele, fierbandu-le in apa cu sare, conform instructiunilor indicate de producator. La final amestecati surimi cu pastele, potriviti de sare, piper si servitile fierbinti cu parmezan ras
Tarta cu piersici la tigaie
Ingrediente
1foaie aluat de foietaj, 500gr piersici, 150gr zahar, 60gr unt.
Mod de preparare
Intr-o tigaie, se pune untul la topit, se adauga zaharul si se caramelizeaza usor. Se adauga piersicile taiate felii, se mai presara putin zahar peste ele si se aseaza foaia de foietaj. Introducem tigaia in cuptorul incins pentru 20-25 de min, pana se rumeneste foietajul. Se lasa la racit si se rastoarna pe un platou pentru a fi servita.
