tema-intimitate

Teama de intimitate

Teama de intimitate este unul din cele mai grele lucruri pe care un cuplu le intalneste in crearea unei relatii sanatoase. Acest articol descrie cum teama de intimitate poate avea un impact negativ asupra mariajului sau relatiei.

1. Expresia ” teama de intimitate” este des intalnita pentru a descrie pe cineva care are dificultati in crearea unei conexiuni apropiate cu partenerul lor.
2.Pentru unii, o descriere mai adecvata ar fi intoleranta de intimitate. Poate ca ai o dorinta de intimitate, dar ai si o reactie puternica si negativa pentru un nivel mai profund al conexiunii. E ca si cand termostatul intimitatii este setat pentru a evita aceasta conexiune.
3. Fiecare societate si cultura are reguli nescrise care dicteaza cum o femeie si un barbat ar trebui sa relationeze. Aceste reguli pot functiona la fel de bine atat pentru tine, cat si pentru partenerul tau, dar in acelasi timp poate restrictiona modurile in care voi relationati.
4. Simti ca anumite stereotipuri te blocheaza in intimitatea cu partenerul tau? Daca da, atunci alegeti alte stereotipuri care sa te ajute sa iti atingi potentialul.
5. Radacinile acestei reactii se regasesc undeva in copilarie. Atunci cand acesta este si cazul tau, telul tau ar trebui sa fie sa inveti cum reactioneaza corpul tau la intimitatea emotionala si fizica. Odata ce ai devenit constienta de corpul tau, poti face exercitii de relaxare ca un mod de reconditionare a corpului pentru a accepta nivelurile mai adanci ale conexiunii cu partenerul tau.

Teama lor de relatii serioase

Barbatii nu se tem de relatia in sine, se tem de faptul ca nu vor mai putea avea accesul la alte femei. Ceea ce este, din nou, foarte corect.
Femeile percep ideea de angajament altfel decat barbatii. Pentru ele, angajament inseamna securitate, viitor si chiar casatorie sau copii. De la varste fragede, femeile viseaza la ideea cu o rochie alba si multe, multe flori.

Pentru barbati, insa, o relatie inseamna cu totul altceva. Pentru barbati, ideea de angajament echivaleaza cu lipsa de libertate. Ei trebuie sa stie ca se pot vedea cu prietenii in fiecare seara la meci, ca se pot duce la o bere sau intr-un club fara sa dea socoteala cuiva. O relatie elimina multe dintre optiuni.

Cu totii stim insa ca o relatie presupune sacrificii, atat din partea lui cat si din partea ei.
Stim ca trebuie sa renuntam la anumite lucruri si anumite obiceiuri, pentru ca nu povestile cu prietena care merge la meciuri si prietenul care merge la cumparaturi prin mall sunt valabile doar in primele doua-trei luni.

Barbatii agreaza ideea de stabilitate, insa au o problema atunci cand vine vorba de stabilitate cu o singura persoana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *