Ceaiuri Plic

Ceai plic – care este cel mai bun?

Ceai plic sau ceai vrac? Dar cel instant este bun? Ei bine, trebuie sa stii ca fiecare tip de ceai este potrivit unui anumit tip de afacere. De exemplu, daca detii un restaurant sau o cafenea care serveste si To Go, atunci ceaiurile la plic sau cele vrac sunt cea mai buna alegere insa daca esti un operator de vending atunci cea mai buna optiune este ceaiul instant.

Vom discuta in randurile urmatoare despre ceai plic, beneficiile acestuia, unde putem gasi cele mai bune tipuri de ceai plic dar si care este diferenta intre acesta si ceaiul vrac sau cel instant.

Plicurile pentru ceai au aparut de foarte mult timp, inca de la inceputul secolului XX iar pentru confectionarea acestora era folosit un material fin din matase, cusute manual si au fost gandite pentru a fi oferite clientilor, drept mostre pentru un anumit tip de ceai.

Clientii care primeau mostrele, trebuiau sa desfaca acele pungute si sa foloseasca ceaiul din interior pentru a-l infuza insa pentru ca au fost indusi in eroare de ambalaj, acestia au infuzat ceaiul cu tot cu punguta. De aici, pana la folosirea frecventa si dezvoltarea designului plicurilor de ceai nu a fost decat un pas.

Ceai plic – Avantaje si Dezavantaje

Ca oricare alt produs, ceaiul la plic are propriile avantaje si dezavantaje despre care vom discuta imediat. Un aspect important de care trebuie sa tineti cont atunci cand vreti sa cumparati ceai plic sau orice alt tip de ceai/cafea pentru acasa sau pentru afacerea voastra este magazinul de unde vreti sa cumparati produsele respective.

Plic de ceai

Alegeti intotdeauna un magazin de incredere si care sa furnizeze produse de calitate. Daca sunteti in cautarea unui magazin de acest gen, va recomand magazinul online coffeepoint.ro de unde puteti cumpara multe sortimente de ceaiuri, cafea boabe, cafea instant, cappuccino sau alte produse cu dizolvare rapida, atat pentru acasa cat si pentru afacerea voastra de vending sau din

HoReCa.

Dar haideti sa vedem care sunt avantajele ceaiului la plic:

  • Sunt foarte usor de folosit si pot fi servite chiar in locatiile To Go
  • Diversitatea mare a sortimentelor de ceai
  • Calitatea bauturii obtinute este una foarte buna
  • Pot fi folosite atat acasa cat si in cafenele/restaurante
  • Raportul calitate/pret este foarte bun
  • Folosite acasa, plicurile de ceai pot fi chiar refolosite in unele situatii

Dezavantaje ceai plic:

  • Este posibil ca plicul de ceai sa aiba un anumit miros, acesta poate interfera cu aroma frunzelor de ceai si astfel sa ii modifice gustul
  • Exista unele controverse cu privire la materialele folosite pentru plicuri
  • In plic, frunzele de ceai nu au suficient loc sa se deschida si astfel aroma ceaiului nu va fi la maximum de intensitate

Diferenta intre ceai plic si ceai vrac

Cea mai importanta diferenta intre aceste doua este modul de ambalare al ceaiului dar si modul de procesare al frunzelor de ceai.

In plicurile de ceai gasim frunze de ceai foarte bine maruntite, uneori sub forma de pudra iar daca veti cumpara un ceai plic ieftin, calitatea frunzelor folosite este una inferioara.
Ceaiurile vrac sunt adesea maruntite grosier si pot contine frunze, flori sau chiar bucati de fructe. Ambele tipuri de ceaiuri pot fi folosite atat in restaurante/cafenele, chiar si cele To Go cat si acasa.

Ceai Plic

Varietatea ceaiurilor la plic este una mare si adesea vom intalni ceai plic doar din frunze sau in diverse combinatii cu fructe, fiecare avand timp de infuzare diferit.

O mare diferenta este intre ceaiul la plic si cel instant. Desi ambele produse pot fi folosite in restaurante/cafenele, ceaiul pudra cu dizolvare instanta este recomandat si pentru aparatele de vending unde, in contact cu apa fierbinte se dizolva instant si veti obtine o bautura gustoasa.

Unde gasesc ceai plic?

Un magazin serios si cu produse de calitate, de unde eu cumpar frecvent, este coffeepoint.ro care va ofera o gama variata de ceaiuri la plic dar si alte produse precum cafea boabe (inclusiv din gama Professional a multor branduri), cafea instant sau alte tipuri de bauturi cu dizolvare rapida.

Este foarte important sa acordati o mare atentie produselor pe care le cumparati si sa nu alegeti mereu cele mai ieftine produse pentru ca, de cele mai multe ori, cele mai ieftine sunt si cele mai slab calitative.

Alegeti ceaiuri la plic sau chiar vrac de foarte buna calitate, iar daca le gasiti BIO este si mai bine. Respectati intotdeauna timpul de infuzare al sortimentului de ceai ales si spuneti asta si clientilor vostri, daca oferiti ceai plic in restaurant sau cafenea.

Un comentariu la „Ceai plic – care este cel mai bun?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *