cadouri-invatataore

Cadouri pentru invatatoare si educatoare. 5 cadouri potrivite si nepotrivite

In fiecare an, cu ocazia sarbatorilor de iarna, copiii si parintii fac cadouri educatorilor si invatatorilor. Din dorinta de a face un cadou potrivit, multi se gandesc de doua ori, insa cum stii daca un cadou este potrivit? Conform www.today.com, dupa cateva studii facute, au descoperit 5 cadouri potrivite si 5 cadouri nepotrivite.

Iata care sunt cele 5 cadouri nepotrivite

1. Lumanari si cani

Sunt sanse foarte mari ca invatatoarea/educatoarea copilului tau sa aiba foarte multe cani si lumanari primite in astfel de situatii, astfel incat nu se mai bucura intr-un mod autentic de cadou.

Stephanie Giese, profesor in York, a spus: “Am sute de cani si de lumanari acasa primite cadou. Mai mult de atat, am cat sa imi ajunga pentru urmatorii 87 de ani!”

Daca ai apelat la acest cadou in anii trecuti, poate ca anul acesta ar fi indicat sa te reorientezi.

2. Gustari facute de copii

Invatatoarele si educatoarele stiu si apreciaza cat de mult efort depun copiii pentru a gati “cadourile” respective, insa acestea nu ies de fiecare data foarte gustoase, asta in cazul in care il lasi pe cel mic sa se descurce singur.

3. Diverse cadouri in forma de mar

Stim cu totii legenda marului primit de catre invatatoare/educatoare din partea copilului in semn de apreciere pentru munca depusa in a-l invata lucruri noi, insa este posibil ca aceata sa aiba deja acasa o colectie intreaga.

4. Cadouri personale

Cadourile personale, precum parfumurile,lotiunile si produsele din categoria de cosmetice pot fi potrivite daca relatia cu persoana este una foarte apropiata si cunosti care ii sunt preferintele. Ceea ce tie iti place si ti se pare potrivit, este foarte posibil ca invatatoarei/educatoarei sa nu ii placa. Cel mai recomandat este sa eviti aceste cadouri.

Cercei Stud, Hoop sau Drop – ce să alegi în funcție de locul în care mergi

5. Bani

“Atunci cand am primit bani drept cadou, m-am simtit de parca as fi fost mituita sa ii dau note mai mari copilului respectiv . Am fost pusa intr-o pozitie ciudata fata de acel copil si fata de parintii lui. Si atunci mi-am dat seama ca pot sa ii refuz pe respectivii parinti si sa ii fac sa se simta prost sau sa iau banii si sa fiu suspendata de scoala. Nu este un lucru de dorit” spune Giesel.

Acestea ar fi cele 5 cadouri de care ar fi cel mai recomandat sa te feresti deoarece sunt sanse foarte mari sa nu se potriveasca asa cum crezi.

Iata cele 5 cadouri cu care nu poti da gres

1. Voucher-ele

In cadrul studiilor facute, invatatoarele si educatoarele intrebate au spus ca oricand prefera voucher-ele drept cadouri de Craciun, acestea avand o valoare mai practica si lasa mai multa liberatate de alegere, indiferent daca este un salon de masaj sau o cafenea.

“Cred ca cel mai potrivit cadou pe care l-am primit a fost un voucher la un salon de infrumusetare” spune Carly Leen, una dintre invatatoarele din cadrul studiilor.

2. Cadourile facute de copii

Este bine sa ii incurajam pe copii sa isi exprime multumirea sau simpatia fata de invatatoare sau educatoare prin cadouri pe care le pot confectiona chiar ei. Orice de la o felicitare facuta de ei pana la un breloc special.

“Iubesc cadourile facute de copiii din clasa mea” spune Carly Leen. “Inca am prin casa ornamente facute de ei acum 8 ani” adauga aceasta.3. Cadourile din partea clasei

In loc sa vina fiecare cu un cadou separat, acestia pot strange bani sau materiale si ii pot lua doamnei invatatoare/educatoarea ceva ce isi doreste.

4. Gustari cumparate

Daca mancarea inca ti se pare o idee buna pentru un cadou de Craciun, atunci poti opta pentru ceva ambalat, cum ar fi o cutie de bomboane de ciocolata sau fursecuri. Avand in vedere ca parintii stiu prin ce trec profesorii, unii dintre ei aduc uneori o sticla de vin.

5. Scrisori scrise de mana de catre copii

Scrisorile de multumire scrise de catre copii pentru invatatoare/educatoare sunt cadourile despre care participantele la studiu au spus ca sunt cele mai bune pe care le-au primit vreodata.

“De-a lungul timpului, am primit multe cadouri. De la cadouri foarte scumpe la cele gandite in cel mai mic detaliu. Stiti care sunt cele pe care inca le am? Scrisorile pe care le-am primit de la copii si de la parinti in care imi multumeau pentru toate eforturile depuse” spune Jodie Commons, participanta in cadrul studiului.

Avand in vedere aceste studii, lucrul care a iesit in evidenta a fost bucuria cu care invatatoarele si educatoarele au primit cadourile facute din suflet de catre copii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *