Paine-cu-cartofi

Paine cu cartofi – Rețetă Rapidă și Delicioasă

Ingrediente

1 kg faina, 50gr drojdie proaspata, 500ml apa calduta, 500gr piure de cartofi, o lingurita cu sare, o lingurita cu zahar, ulei.

Mod de preparare

Punem faina intr-un lighean, iar in mijloc vom face plamada, amestecand drojdia cu zaharul, putina apa calduta si faina, dupa care lasam la dospit. Dupa ce a crescut adaugam piureul de cartofi, sarea si apa apoi framantam pana obtinem un aluat .

Lasati aluatul la dospit, dupa care formati painea pe care o asezati in tava unsa cu ulei. Painea o lasam in tava sa mai creasca, apoi o bagam la cuptor 30-40 minute la foc potrivit.

Pachetele vegetariene

Ingrediente

Foi de placinta, spanac, morcov,  ceapa verde,  usturoi,  ardei iute,  sos de soia.

Mod de preparare

Toate ingredientele se spala, se curata si se trag la tigaie cu unt sau ulei. Foile de placinta, taiati-le pe jumate, ungeti-le cu un pic de ulei, ca sa nu se usuce, puneti o gramajoara de umplutura si infasurati ca pe sarmale. Lasati-le la cuptor, la foc mediu pana devin aurii.

Pachetele de primavara

Ingrediente

1 pachet foi de placinta, spanac, oua, ceapa, marar, telina, morcov, sare, piper, curry, ulei.

Mod de preparare

Am tocat toate legumele si l-am calit in tigaie.  Amestecul l-am condimentat cu, sare, piper, curry si am adaugat un ou batut, omogenizind bine toata compozitia. Intre timp am pregatit foile. Le-am taiat pe lung, astfel incat sa pot forma rulouri. Am uns marginile foii cu ou batut, am pus 1-2 linguri de umplutura la un capat, apoi am rulat usor, unind marginile ca sa nu curga umplutura. Pachetelele gata formate, l-am prajit in ulei incins, pe ambele parti. Le-am scos din ulei si le-am asezat pe servete de hartie sa se scurga surplusul de ulei.

Limonada

Ingrediente

2 l apa minerala, 4 lamai, 3 portocale, 250 g zahar brun.

Mod de preparare

Lamaile si portocalele se storc de zeama, se amesteca cu zaharul brun si cu apa minerala. O lamaie se taie felii subtiri si se adauga in limonada, pentru decor. Se serveste in carafa cu gheata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *