Bricolaj--Tehnica-servetelului

Bricolaj: Tehnica servetelului. Cum Funcționează?

Cand vine vorba despre idei de bricolaj si decoratiuni homemade, tehnica servetelului este pe departe una dintre cele mai in trend activitati. Desi pentru unii ramane doar un hobby, ea poate da nastere unor produsefoarte interesante si chiar utile.

Cu ajutorul tehnicii servetelului, cele mai anoste obiecte din casa pot capata un farmec nou, o utilitate noua: o cutie veche de lemn se poate transforma in cea mai ingenioasa trusa de bijuterii (precum cea din imagine), o simpla bucata de placaj are sanse sa devina un tablou unic si exemplele pot continua la nesfarsit, intrucat, aceasta tehnica se poate folosi pe cele mai diverse materiale: carton, oua, rame, cani din ceramica, farfurii, obiecte din metal, lut ars, sticla, etc.

In plus, satisfactia produsului finit este una cu atat mai mare, cu cat investitia in materialele necesare este minima. Asadar, de ce anume aveti nevoie?

In primul rand trebuie sa faceti rost de un adeziv putin mai special. Este vorba de un aracet-lac, pe care il gasiti negresit la magazinele specializate si care are culoarea alba atunci cand il aplicati, dar, odata ce se usuca devine transparent si lucios.

Un borcanel o sa va ajunga pentru mai mult de 10 creatii. O sa mai folositi si o pensula cu care sa intindeti lipiciul, o foarfeca, niste acuarele si, bineinteles, servetele de hartie.

Cum procedam? Asa cum bine stiti deja, este vorba de o tehnica destul de simpla care consta in decuparea si asamblarea unor motive de pe servetelele de hartie. Da, trebuie sa decupati cu grija, pe rand, fiecare desen de pe servetel.

Urmatorul pas este sa desprindeti al doilea strat al servetelului si sa il pastrati doar pe cel cu imprimeul. Unele persoane prefera se desprinda acest al doilea strat inainte de a decupa, insa, dupa aceea, veti intampina dificultati la taiere, caci stratul de hartie va fi prea subtire.

Nu va mirati daca intalniti servetele din trei straturi; si in acest caz tot de primul, adica de stratul cu imprimeuri, veti avea nevoie.

Lipirea este partea care necesita cea mai mare atentie, dar si indemanare si mai ales imaginatie. Dupa ce ati obtinut prin decupare bucatile de servetel care care aveti nevoie, puneti-le pe suportul pe care doriti sa le fixati, si, cu ajutorul unei pensule moi, aplicati aracet dinpre centru spre exterior.

Stratul de hartie trebuie sa se imbibe cu aracet, insa nu trebuie sa se rupa! Astfel, cu multa grija, aplicati, unul langa altul, toate motivele decupate anterior. Pentru spatiile goale sau pentru fond puteti aplica un strat de culoare, la alegere (acuarele, acril).

Ultimul pas este aplicarea unui strat suplimentar de aracet, care va avea rolul sa fixeze si sa dea un plus de luciu intregii lucrari. Atentie, insa: se aplica abia dupa ce primul strat s-a uscat complet !

Ei bine, va dorim spor la treaba si… multa imaginatie, fie ca o sa folositi aeasta tehnica din curiozitate, ca hobby, fie ca sunteti adult sau copil! Dati frau liber artistului din dumneavoastra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *