Pizza-făcută-în-casă

Pizza făcută în casă – Rețetă delicioasă

Ingrediente:

  • făină
  • apă
  • sare
  • suncă tăiată felii
  • mozzarella ruptă în bucăti
  • diverse seminte după preferintă (rozmarin, seminte de fenicul)
  • ulei de măsline
  • ardei gras colorat feliat subtire sau tăiat în cubulete
  • sos de rosii preparat special pentru pizza
  • cuburi de avocado tăiate proaspăt

Instrumentul cheie este un vas termorezistent atât pe flacără cât si în cuptor, de preferat de formă rotundă.

Mod de preparare sos tomat: se amestecă în blender continutul de la o jumătate de conservă de rosii decojite în sos tomat, sare, busuioc, ulei de măsline, un usturoi pisat.

Mod de preparare pizza: o movilă de făină cu apă în vârf se frământă rapid până are o consistentă potrivită si nelipicioasă (stă atârnată fără să se rupă si are elasticitate).

Aluatul se întinde în formă rotundă, putin mai mare decât suprafata vasului de gătit, de grosimea unui deget. În vas se adaugă putin ulei de măsline, după care se pune pe foc.

Când s-a încins, se asează imediat foaia de aluat, curbată în sus pe marginea vasului si cu fundul usor sifonat, se unge cu sos tomat după preferintă si se adaugă dezordonat sau după un anumit model restul ingredientelor – suncă, mozzarella, ardei gras, seminte, avocado.

Imediat ce baza aluatului este rumenită si s-a întărit, vasul se ia de pe foc si se introduce în cuptorul încins încă 15 minute.

Hai să zicem că reteta este gata în 30 de minute, pentru că toată lumea e flămândă si vă grăbiti!

Cartofi frantuzesti la cuptor

Ingrediente:

  • doi cartofi
  • un ou
  • un cub de unt
  • branză dulce si/sau cascaval
  • smântână

Mod de preparare: cartofii se fierb bine în coajă. După ce s-au răcit, se decojesc si se feliază, asezându-se în straturi într-un vas uns bine cu unt.

Deasupra primului strat de cartofi se presară putină sare si brânză sau cascaval. Urmează stratul al doilea de cartofi, care va fi complet acoperit de oul bătut bine cu smântână si sare.

Clătinati usor vasul pentru a vă asigura că umplutura a coborât cât mai bine printre feliile de cartofi. Vasul descoperit se introduce în cuptorul încins, în care va sta aproximativ 15 minute sau până când crusta de deasupra prinde culoare.

Se serveste ca gustare sau poate reprezenta o garnitură la un alt fel de mâncare principal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *