se-poate-ca-pozitia-sexuala-sa-influenteze-ce-sex-va-avea-copilul-cand-se-naste

Pozitia sexuala influenteaza sexul copilului?

Un studiu recent a prin foarte multa atentie din partea mediei, pentru ca a aratat faptul ca aproximativ 80% dintre femeile care au avut o anumita dieta specifica au ajuns in cele din urma sa nasca fete. Totusi, acest studiu a fost unul de corelatie, ceea ce inseamna ca nu putem sa tragem nici o concluzie despre cauza si efect.

In plus, aproape 88% dintre femeile care au participat la studiu au ajuns sa se retraga pana la urma, ceea ce inseamna ca rezultatele pe care le avem se bazau in cele din urma pe doar 21 de femei, ceea ce cu greu poate sa reprezinte o mostra reprezentativa. Prin urmare, poate sa fie foarte dificil sa tragi o concluzie ferma din astfel de studii. Si, in cele din urma, cat priveste pozitiile sexuale, nu am putut sa gasesc nici o lucrare publicata privind modul in care pozitia sexuala adoptata poate sa afecteze sexul copilului.

Prin urmare, de ce sunt aceste credinte atat de raspandite si de promovate, desi este clar faptul ca acestea sunt gresite? O parte a motivului pentru care se intampla acest lucru este faptul ca oamenii sunt mult mai convinsi de anecdote personale decat sunt convinsi de unele date reale (oamenii au mai multa incredere in povestile pe care le spun membrii familiei lor si prietenii lor decat au in ceea ce este publicat in jurnalele stiintifice).

Coincidenta provaoca confuzie

Prin urmare, daca o anumita dieta alimentara sau o anumita pozitie a “functionat” pentru o persoana cunoscuta, atunci o sa fii tentat sa crezi ca acest lucru este adevarat, chiar daca datele statistice nu sustin deloc acest lucru.

Un alt motiv pentru care aceste idei sunt promovate atat de mult este faptul ca multi oameni sunt disperati sa aiba un copil de un anumit sex si unii indivizi lipsiti de orice scrupule sunt dispusi sa profite de disperarea altor oameni  cu scopul de a castiga rapid si usor niste bani.

Singurul mod prin care poti sa determini cu foarte multa precizie sexul copilului pe care o sa il ai este sa te implici intr-o selectie sexuala high tech (cum ar fi, de exemplu, fertilizarea in vitro, prin care sunt folositi numai embrionii de sexul pe care il doresti).

Cu toate acestea, asemenea proceduri sunt foarte scumpe, nu ti se garanteaza faptul ca acestea vor functiona cu adevarat sau nu si ridica anumite probleme etice foarte importante (este un lucru potrivit sa apreciezi un sex mai mult ca altul? Si, daca aceasta practica devine una raspandita, care ar fi raportul dintre sexe?).

Concluzie

Mesajul pe care il poti deduce de aici este faptul ca ar trebui sa te feresti de toate aceste ghiduri “cum sa ai un baiat sau o fata”. Adevarul este ca avem foarte putin control asupra sexului copilului care va urma sa se nasca si, prin urmare, nu ar trebui sa te stresezi in aceasta privinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *