PS TE IUBESC

P.S TE IUBESC- Cecelia Ahern, editura ALLFA

Cecelia Ahern a devenit una dintre autoarele mele preferate.  Dacă nu ați citit încă vreo carte a Ceceliei, e cazul să o faceți, pentru că este o scriitoare care scrie din suflet, iar poveștile ei te acaparează.

P.S. Te iubesc este romanul de debut al Ceceliei Ahern, scris pe când avea numai 21 de ani. S-a bucurat de o mare popularitate și de un imens succes de vânzări, fiind tradus în peste 40 de țări și ecranizat de studiourile Warner Bros, cu Hilary Swank și Gerald Butler în rolurile principale.

PĂREREA MEA:

E o carte destul de lacrimogenă pe alocuri, subiectul în sine nu are cum să te lase indiferent, dar pe măsură ce citești, o dată cu eroina Holly simți că revii la viață. Holly la cei aproape 30 de ani trece prin cea mai crudă experiență a vieții sale: moartea prematură a soțului ei Jerry datorată unei tumori pe creier. Devastată, cu greu își găsește resursele pentru a merge mai departe, până când primește un pachet cu scrisori de la soțul ei.

Sunt 10 scrisori, câte una pentru fiecare lună de după dispariția soțului, iar fiecare scrisoare se încheie cu P.S Te iubesc. Fiecare scrisoare de la Jerry o ajută în drumul ei spre vindecare, și este modul prin care, Holly reînvață să trăiască fără soțul ei.

Mi se pare fascinantă dragostea lor, care trăiește dincolo de moarte, și modul în care Jerry este alături de ea, prin intermediul scrisorilor chiar și după trecerea sa în neființă.

Fiecare scrisoare conține câte un lucru pe care Holly îl are de făcut în luna respectivă, de exemplu:  să meargă la o seară karaoke, să își găsească de lucru, să meargă într-o vacanță, pași mărunți care o ajută pe Holly să își regăsească echilibrul.

Nu este tocmai ușor pentru Holly să facă toate lucrurile pe care Jerry i le propune, ea trebuie să se confrunte cu propriile temeri și angoase, să interacționeze cu noi oameni, și mai ales să accepte că viața ei trebuie să continue fără Jerry. Scrisorile sale sunt alinare pentru Holly și un mod în care simte că Jerry o veghează din ceruri.

Cu ajutorul scrisorilor lui Jerry, dar și a familiei și prietenelor sale Denise și Sharon, Holly devine o femeie mult mai puternică decât ar fi crezut.

Cartea este emoționantă, dar conține și multe scene amuzante, seara de karaoke a lui Holly clar stârnește zâmbete, dialogurile dintre membri familiei lui Holly sunt delicioase: Ciara (sora lui Holly despre prestația lui Holy la karaoke): ,, Nu credeam că cineva poate cânta atât de prost.”

O altă scenă la care râzi cu lacrimi este vizionarea filmului produs de fratele lui Holly, Declan din seara aniversării lui Holly.

Ultima scrisoare a lui Jerry e de-a dreptul emoționantă: ,,Nu-ți fie teamă să te îndrăgostești din nou, Deschide-ți inima și urmeaz-o oriunde te va duce,,,și ține minte țintește luna de pe cer…P.S. Te voi iubi mereu.” Holly îndrăznește să se gândească la o relație cu prietenul ei Daniel, însă se lovește de teama că prin gestul ei îl va trăda pe Jerry.

Prin cele 10 scrisori și cu ajutorul familiei și al prietenilor, Holly devine mult mai puternică, își face ordine în viață, își găsește un job pe care în sfârșit îl iubește, se apropie mai mult de familia sa, redescoperă puteri nebănuite în sufletul ei, și învață să trăiască, ba chiar îndrăznește să se gândească la o nouă relație.

Vă recomand cu drag cartea P.S.TE IUBESC. E o carte despre iubirea adevărată, despre sentimente pure, despre lupta de a merge mai departe atunci când viața te doboară.  O găsiți pe Grupul Editorial All la un preț redus 44.92lei

Apropo, cartea este ecranizată, puteți vedea filmul, protagoniști Gerald Butler și Hillary Swank. L-am văzut după ce am citit cartea, desigur filmul nu mi se pare a se ridica la nivelul cărții. Sunt multe lucruri schimbate, puțin cam prea comercial pentru gustul meu, parcă mi-aș fi dorit să se păstreze detaliile din film. Desigur, și filmul reușește să îți stoarcă câteva lacrimi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *