La ce sunt bune anticoagulantele?

In afara faptului ca nu luau medicamente anti coagulante, cele mai mari riscuri pentru dementa erau varsta, boala Parkinson si abuzul de alcool, conform acestui studiu, ce a fost publicat pe data de 25 Octombrie in Jurnalul European al Inimii.

Rezultatele descoperite sugereaza in mod ferm faptul ca medicamentele anti coagulante reduc riscul de dementa in randul oamenilor ce sufera de fibrilatie atriala, dar nu ar fi posibil sa se dovedeasca acest lucru, declara cercetatorii suedezi.

‘Pentru a se dovedi aceasta presupunere, anumite teste de tip placebo efectuate la intamplare ar trebui sa fie efectuate, dar asemenea studii nu pot fi facute din motive etice” au declarat cercetatorii Leif Friberg si Marten Rosenqvist, de la Institutul Karolinska din Stockholm. “Nu este posibil sau moral sa le dam medicamente placebo pacientilor ce sufera de fibrilatie atriala si apoi sa asteptam sa faca infarct sau sa se instaleze dementa.”

Totusi, studiile arata faptul ca oamenii ce sufera de fibrilatie atriala ar trebui sa inceapa sa ia medicamente anti coagulante pe cat de repede este posibil dupa primirea diagnosticului si sa continue sa ia aceste medicamente.

“Pacientii incep sa ia medicamente anti coagulante pe cale orala pentru a preveni infarctul, dar ei se opresc dupa cativa ani, intr0un ritm alarmant”, au delcarat cercetatorii. “In primul an, aproximativ 15% renunta sa mai ia aceste medicamente, dupa care renunta aproximativ 10% in fiecare an”.

“Daca ar sti ca fibrilatia atriala le consuma creierul intr-un mod incet si sigur si ca poot preveni acest lucru respectandu-si tratamentul, eu cred ca majoritatea pacientilor ar considera acest lucru ca fiind un argument foarte bun pentru a isi continua tratamentul”, declara cercetatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *