Incearca sa iti cunosti cititorii mai bine folosind un simplu survey

Dupa ce ai aparut pe piata de ceva timp si o sa ai o mica audienta, un lucru simplu pe care il poti face si care poate fi foarte util pentru a iti creste audienta si, implicit, veniturile de pe siteul tau web este sa folosesti un studiu simplu.

Vezi tu, atunci cand mi-am creat primul e-book in anul 2010 si am adunat tot materialul necesar, am crezut ca este destul de bine. E-bookul scris s-a vandut destul de bine, dar in cea mai mare parte am avut doar noroc. Ar fi putut sa mearga prost si as fi putut sa petrec cateva luni la acest capitol, fara a imi iesi nimic.

Eu iti recomand sa nu iti asumi asemenea riscuri cu energia, timpul, motivatia sau veniturile tale.

Acum, eu mai fac cate un studiu din timp in timp pentru cititorii mei.

Aranjez un asemenea studiu la SurveyMonkey in aproximativ 15 minute. Apoi, pun un post pe blog si trimit cititorilor mei un mail, in care le cer sa acorde doua minute pentru a completa acest studiu, pentru a ii putea ajuta si mai bine.

Prefer sa limitez studiul la doar doua intrebari, astfel incat cat mai multi cititori sa imi raspunda la intrebari.

Cele doua intrebari pe care le-am folosit in cel mai recent studiu au fost:

-Care este primul subiect, problema sau provocare despre care ti-ar place sa scriu in urmatorul articol ? Pentru aceasta intrebare, eu las doar un camp de text disponibil, unde oamenii sa poate scrie ceea ce isi doresc.

-Ma gandesc sa creez un nou produs. Cat de interesat ai fi de aceste produse practice, pas cu pas? Aici listez un numar de carti electronice de care as fi interesat sa le creez si le permit oamenilo sa ma anunte cat de interesati ar fi, pe o scara de la 1 la 5.

Ultimul studiu pe care l-am facut m-a ajutat sa public unele dintre cele mai populare articole de pe blogul meu. Acest lucru m-a ajutat sa imi dau seama ce cursuri ar trebui sa creez in continuare. In plus, acest lucru m-a ajutat sa inteleg faptul ca, chiar daca eu as fi interesat sa creez un anumit curs, interesul cititorilor mei in acel curs era foarte mic.

Prin urmare, trebuie sa iti cunosti audienta mai bine si nu doar citind mailurile si comentariile pe care le primesti.

Acorda cateva minute pentru a crea un studiu simplu si o sa primesti idei foarte bune in privinta urmatorului continut pe care ar trebui sa il creezi in continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *