Cand devii parinte, sentimente mixte te coplesesc. Cu cat ziua nasterii se apropie, probabil ca esti din ce in ce mai interesata sa cumperi haine de bebelusi potrivite pentru copilul tau. Deseori, parintii se simt pierduti atunci cand intra intr-un magazin de haine de copii sa cumpere hainute. Nu stiu ce anume sa caute, din ce materiale sa fie facute hainutele, cat de mari sa fie sau cat de groase, in functie de temperatura de afara.
Nu-ti face griji, orice parinte se simte coplesit atunci cand intra pentru prima oara intr-un magazin de copii. Noi vom incerca sa iti facem aceasta activitatea mai placuta. Cu cat esti mai pregatit, cu atat te vei simti mai putin coplesit atunci cand ai un copil iar din acest motiv noi vom incerca sa iti facem activitatea cat mai placuta.
Cum sa cumperi hainutele pentru bebelusi
Atunci cand vrei sa cumperi hainutele perfecte pentru bebelusul tau, trebuie sa tii cont in primul rand de confortul copilului, iar apoi de cat de stilate sunt. In primul rand, confortul bebelusului tau este cel mai important. Crede-ma, bebelusului nu ii pasa cat de la moda sunt hainele, acesta vrea un singur lucru: sa se simta bine in ele. Evident, daca hainele sunt si stilate si confortabile, cu atat mai bine.
Cu toate ca pare greu, sa stii ca putine lucruri sunt la fel de incitante precum cumpararea hainutelor si jucariilor pentru copii – mai ales daca esti femeie. Cand incepi sa cumperi haine pentru copii, tine minte ca copilul tau, mai ales in primele luni va creste foarte repede. Este important sa cumperi si haine pentru atunci cand va creste mai mare.
Astfel, e important sa cumperi haine pentru 0-1 luni dar si de 0-3 luni. Este mai bine sa cumperi haine de copii mai mari si sa le indoi manecile decat sa poarte haine mici. Totusi, nu exagera cu marimile, nici sa fie prea mari nu e bine.
Toti ne dorim ca hainutele de bebelusi pe care le poarta copiii nostri sa fie cat mai stilate, cat mai dragute si multe hainute au diferite decoratiuni. Totusi, ai grija ca acestea sa nu compromita confortul copilui, deoarece nu merita.
Specialistii recomanda hainute cat mai simple care asigura confort deplin micutului tau. De asemenea, este important ca acestea sa fie usor de imbracat deoarece un copil sub 6 luni nu are rabdare sa fie imbracat sau dezbracat.
Cele mai simple si potrivite hainute pentru bebelusi sunt cele dintr-o bucata, cum ar fi body-urile is salopetele care se inchid intre picioare, cu capse. Bineinteles, daca temperatura de afara este scazuta, recomand sa cauti niste haine pentru bebelusi mai groase. Este recomandat ca mai de graba sa il imbraci cu un strat de haine mai groase decat mai multe straturi de haine subtiri.
Care ar trebui sa fie asteptarile tale in primele luni
Proaspetii parinti mereu au impresia ca timpul trece foarte repede iar uneori hainele de bebelusi raman mici fara ca acestia sa apuce sa le imbrace macar. Din acest motiv, nu cumpara foarte multe perechi.
Mai mult decat atat, in primele luni de viata ale copilului, vei primi foarte multe cadouri. Deseori, acestea includ haine. Daca ai multi prieteni, toate perechile de haine pe care le vei primi vor fi atat de multe incat nici nu va apuca sa le imbrace, asadar tu te poti limita la doar cateva perechi, doar pentru cazul in care cadourile nu includ haine (caz destul de rar intalnit).
Costurile hainelor pentru copii vor fi mai mari in primele luni pentru ca acestia cresc mult mai repede si vor avea nevoie de mai multe perechi. Din acest motiv, recomand sa nu te avanti la haine mai scumpe, pentru ca oricum le va purta doar de cateva ori, in cel mai bun caz. Alege niste body-uri, salopete si pijamale simple dar din bumbac: mereu ai grija ca hainele pentru bebelusi pe care le cumperi sa fie 100% bumbac, deoarece in primele luni de viata, pielea lor este mult mai sensibila.
Daca nu folosesti in acel moment hainele de bebelusi, nu le rupe eticheta inainte
Datorita numarului mare de cadouri pe care le vei primi, e posibil ca bebelusul tau sa nu apuce sa poarte toate hainele. Din acest motiv, nu merita sa rupi etichetele tuturor hainelor.
Mai degraba, rupe-le doar atunci cand le imbraca (sau daca vrei sa le speli inainte, rupe-le inainte sa le pui la spalat). Daca bebelusul tau a crescut iar o haina nu a apucat sa o poarte, o poti face cadou altui prieten/rude care va deveni parinte. Ai grija, totusi, sa nu dai inapoi cadoul pe care l-ai primit!
Bebelusul tau va petrece majoritatea timpului in primele luni de viata dormind. De fapt, in prima luna de viata, conform desprecopii.com un nou nascut sta treaz intre 1 si 3 ore pe zi, restul orelor petrecandu-le dormind. Evident, aceste ore nu sunt legate deoarece tu esti nevoit sa il trezesti in mod regulat pentru a-l hrani si pentru a-i schimba scutecul.
Scutecul acestuia va trebui schimbat chiar si de 10 ori pe zi. De multe ori, ii vei trezi din somn ca sa le schimbi scutecul. Asadar, asigura-te ca hainele sunt usor de deschis, pentru a reusi sa il speli mai repede, sa il lasi sa doarma in continuare.
Concluzie
In concluzie, trebuie sa iei in considerare anumite lucruri atunci cand cumperi hainute pentru bebelusi:
- In primele luni de viata ale bebelusului, axeaza-te pe confortul acestuia si nu pune prea mult accent pe accesorii sau haine elegante greu de imbracat.
- Nu cumpara prea multe haine: limiteaza-te la cateva perechi, deoarece e posibil sa primesti atat de multe incat copilul tau nici nu apuca sa le poarte, avand in vedere ca in primele luni creste foarte repede.
- Poti cumpara haine de bebelusi cu cateva numere mai mari sa ii vina pentru mai mult timp, insa nu exagera. Nu cumpara haine mult mai mari, deoarece arata urat si pot fi chiar inconfortabile pentru bebelusul tau.