Cum sa ai mereu un vagin sanatos?

Sanatatea este cel mai mare dar pe care il putem avea in aceasta viata. Si, cum vom avea grija de ea la tinerete, o sa se reflecte in perioada „mai matura”. Cand vine vorba de corpul nostru, orice aspect ar trebui sa il luam in considerare si ar trebui sa ne axam pe preventie, in primul rand. Este valabil si in cazul vaginului, care este una dintre cele mai sensibile zone ale corpului femeii.

Daca iti doresti si tu sa ai un interior sanatos si daca vrei, de asemenea, sa te bucuri de o viata sexuala satisfacatoare, va trebui sa tii cont de anumite aspecte pe care le vom discuta in cele ce urmeaza:

Ai grija la ce produse de igiena intima folosesti!

Nu stiu ca ai citit si ce informatii detii despre igiena intima. Ceea ce vreau sa iti spun sigur este ca nu trebuie sa te speli cu sapun in interiorul vaginului! De asemenea, nici detergenti „speciali” nu este necesar sa introduci.

Trebuie sa stii ca vaginul are un anumit ph si, in cazul in care va lua contact cu anumite chimicale, nivelul sau se va modifica si nu va mai fi capabil sa lupte cu bacteriile ce pot intra in interiorul vaginului. Deci, daca vrei sa te speli, sa folosesti doar apa!

Este necesar sa mergi la medicul ginecolog macar o data pe an!

Ideal ar fi sa mergi mai des insa, in mod obligatoriu, macar o data pe an si asta cand nu ai niciun simptom! Daca ai, daca observi scurgeri sau un miros ciudat, sfatul este sa iti faci o programare in cel mai scurt timp posibil!

Ce sa faci daca folosesti jucarii sexuale?

In cazul in care tu obisnuiesti sa folosesti „jucarii”, singura sau impreuna cu partenerul, trebuie sa stii ca acestea trebuie curatate foarte bine inainte de a le introduce in interiorul vaginului.

Deci, daca folosesti un vibrator, de exemplu, cel mai bine este sa il imbraci intr-un prezervativ, pentru a fi sigura ca nu introduci niciun fel de bacterie in interiorul tau. Daca te intrebi ce detergenti sunt potriviti pentru curatarea acestor „jucarii”, sa stii ca se gasesc in mediul online.

Foloseste produse de calitate atunci cand esti la menstruatie

Pe piata exista mai multe produse destinate igienei intime cum sunt, de exemplu, tampoanele sau absorbantele. De asemenea, exista si binecunoscutele cupe menstruale, niste produse din silicon care au rolul de a colecta lichidul menstrual si nu de a-l absorbi, asa cum fac celelalte produse amintite.

Ceea ce vreau sa iti spun este ca, din punct de vedere igienic, dar si al sanatatii, o cupa menstruala „bate” atat absorbantul, cat si tamponul. De ce? Iti spun imediat!

Pentru ca, in primul rand, nu iti afecteaza flora vaginala, nu iti distruge ph-ul si nici nu absoarbe acei lubrifianti naturali, asa cum face tamponul.

Cupa menstruala este mai sigura decat un tampon

Cupa menstruala nu prezinta riscul de a produce sindromul de soc toxic, asa cum se intampla in cazul tampoanelor. Se stie ca, daca acesta nu este schimbat la timp, dar nu numai din acest motiv, poate sa provoace sindromul mentionat.

Cupa menstruala nu prezinta acest risc. Asta nu inseamna ca tu ai sa o uiti in vagin si sa speri ca nu se va intampla nimic! Tot ceea ce trebuie sa faci este sa o schimbi la acel interval care ti se potriveste tie, in functie de fluxul pe care il ai!

Ce alte avantaje mai are o cupa menstruala?

Pe langa faptul ca este mai sigura pentru sanatatea vaginului tau, cupa menstuala mai are o serie de „puncte forte” si anume:

  1. Este flexibila si confortabila. Nici nu ai sa simti ca ai ceva in interiorul tau, atunci cand esti la menstruatie;
  2. O poti tine un timp mai indelungat, chiar si pana la 12 h;
  3. Nu miroase absolut deloc, cum se intampla in cazul absorbantelor;
  4. Poti face sport si chiar inota, fara a exista riscul producerii de „accidente”.

Mentine-ti vaginul sanatos cu ajutorul apei!

Este adevarat ca o buna hidratare a organismului va elimina acele toxine care pot cauza mirosurile care deranjeaza. De aceea, tu va trebui sa ai grija sa bei macar 1,5-2 litri de apa pe zi.

Daca vei tine cont de toate aceste aspecte despre care ti-am vorbit aici, te vei asigura ca vaginul tau va fi mereu sanatos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *