Chifteluţe-de-legume

Chifteluţe de legume pentru mămici și copiii lor

Ştim cât de important este consumul de legume pentru copiii noștri, dar și pentru mămici. Micii mofturoși pot refuza cu ușurinţă garniturile care conţin legume, dar sunt puţini cei care n-ar accepta chifteluţele aurii. Așa că iată ce vă propunem pentru saptămâna aceasta – CHIFTELUŢE DE LEGUME.

Ingrediente:

Avem nevoie de legume fierte în supă: morcovi, ţelină, broccoli, mazăre etc. (cât mai multe legume și cât mai variate). Fierbem simplu în apă cu sare orez Basmatic sau quinoa sau mei.

Mai avem nevoie de seminţe de dovleac, floarea soarelui, seminţe de susan (le folosim la final), usturoi, mărar, pătrunjel, ceapă verde, condimente preferate pentru chifteluţe. În loc de ou se folosesc FULGII DE DROJDIE INACTIVĂ.

Mod de preparare:

Se amestecă cu blenderul toate ingredientele – dacă umplutura e prea moale se mai poate adăuga pâine integrală sau pesmet din pâine integrală sau tărâţe de psyllium. După dorinţă, se poate folosi și ou. Se fac chifteluţele și se dau prin seminţele de susan. Apoi se pun la cuptor 10-15 minute, atât cât să se rumenească seminţele.

Important – e o reţetă la care pot participa și copiii!

Poftă bună alături de copiii dumneavoastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *