Ce sa faci cu tusea care nu mai dispare

Daca tusesti deja de cateva saptamani si tehnicile de tratare a tusei nu au functionat, ar trebui sa vezi un medic. “Sunt cateva afectiuni cu potential serios care pot cauza tuse cronica si, prin urmare, trebuie sa cauti motivul care provoaca aceasta tuse”, declara Rosen. Ea a adaugat ca este foarte important sa vezi un expert in tuse daca tusesti sange sau daca ai febra, o pierdere nedorita in greutate sau transpiratii pe timp de noapte.

Pentru a diagnostica tusea cronica si a ii identifica cauza, expertul tau de tuse te-ar putea trimite sa faci o radiografie, un test de functionare a plamanilor sau un test de reflux a acidului stomacal.

Pentru a trata tusea cronica, cele mai bune remedii implica si tratarea cauzei ce provoaca aceasta tuse. Decongestionantele sau antihistaminicele te pot ajuta sa iti controlezi tusea cronica ce se datoreaza scurgerilor post nazale. Un antibiotic te poate ajuta sa tratezi infectia respiratorie care provoaca tusea si un steroid poate ajuta la tratarea bronsitei. In cazul tusei ce se datoreaza astmului, tratamentele pot include medicamentele pentru astm, cum ar fi steroizii si bronhodilatatoarele.

Daca medicul nu poate sa determine cauzele care duc la aparitia tusei cronice, el ti-ar putea sugera un medicament anti tusiv. Tratamentele secundare, cum ar fi sa ramai hidratat si sa iti umezesti gatul cu fluide sau cu anumite pastile, pot ajuta la reducerea simptomelor prezentate de tusea cronica, a adaugat McCullers.

Cel mai bun mod de a evita tusea neplacuta care parca nu mai dispare este sa eviti in mod complet lucrurile care o pot declansa. “Nu fuma, tine-ti astmul sub control si trateaza-ti afectiunile respiratorii”, a adaugat McCullers. El a recomandat, de asemenea, folosirea vaccinurilor impotriva bolilor copilariei. “Multe dintre aceste boli pot declansa tusea cronica sau pot afecta caile respiratorii, ducand la aparitia altor afectiuni, cum ar fi astmul sau bronhopneumopatia obstructiva cronica (BPOC), care pot contribui la aparitia tusei cronice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *