Ce poti sa faci atunci cand te simti complet frustrat ?

O alegere

Ca in cazul tuturor lucrurilor, mereu exista o alegere. In aceasta situatie, as putea sa:

  1. Sa am un acces de furie pentru a elibera tot stresul ce s-a adunat in interior
  2. Sa gasesc o solutie
  3. Sa nu fac nimic

Acest lucru ar putea sa para mai ciudat, dar eram mult prea bine dispus pentru a avea un acces de furie. Am descoperit ca acestea foarte rar rezolva vreo ceva si mai sunt numeroase alte moduri de a scapa de stres. Acest lucru m-a adus in situatia in care trebuia sa aleg intre a gasi o solutie sau a nu face nimic.

Solutia mea a fost sa nu fac nimic. Avem un bun prieten care se pricepe la astfel de lucruri. Urma sa vina intr-o zi in saptamana urmatoare si ar putea sa incerce el sa rezolve acest lucru. Intre timp, am pus canapeaua si lampa inapoi impreuna pentru a astepta vizita lui Andrew.

Constiinta e necesara aici

In genera, pentru a te ocupa de sentimentul de frustrare intr-un mod matur si constient, ai nevoie de constienta. Atunci cand esti constient de intreaga situatie si de ceea ce se intampla in interiorul tau, atunci poti lua decizii rationale in privinta actiunii pe care vrei sa o faci.

Pune-ti urmatoarele intrebari:

  • Este acest lucru destul de important cat sa ii permit sa imi strice ziua ?
  • Este acest lucru sub controlul meu ?
  • Am nevoie de ajutor pentru a rezolva aceasta situatie sau am si eu toate abilitatile necesare pentru a ma ocupa de ceea ce se intampla ?
  • Ce pot sa fac pentru a imi reduce nivelul de stres si sa ma ocup de situatie fara a imi pierde calmul ?

Solutia mea

Dupa ce am evaluat intreaga situatie, mi-am dat seama ca nu pot sa fac nimic pentru a schimba ceea ce se intampla. Puteam lua o decizie sa cer ajutorul cuiva, sa aman intreaga actiune sau sa renunt cu totul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *