sexul-oral-cu-prezervativ

Ar trebui sa folosesc prezervative in timpul sexului oral?

“Este necesar sa folosesc un prezervativ in timpul sexului oral? Ce se poate intampla daca nu folosesc un prezervativ? Poate acest lucru sa garanteze transmiterea de infectii cu transmitere sexuala?”

Iti multumesc de intrebare! Sexul oral a devenit o activitate foarte obisnuita in lumea din Vest. de exemplu, majoritatea adulti din Statele Unite cu varsta sub 50 de ani spun ca ei au oferit si/ sau primit sex oral in ultimul an, sub forma de felatie sau de cunnilingus, un numar care a crescut in mod semnificativ in ultimele decenii.

Cu toate acestea, in ciuda faptului ca este o activitate practicata pe o scara atat de larga, foarte putini oameni folosesc prezervative sau orice alte bariere de protectie atunci cand vine vorba de sex oral. Poti sa iei in considerare acest lucru: intr-un studiu la care au participat 1373 studenti din Regatul Unit al Marii Britanii, 56% au declarat ca au facut sex oral inainte- dar, dintre ei, doar 17% au folosit vreodata un prezervativ pentru acest lucru. Mai mult de atat, doar 2% au declarat ca au folosit prezervative in mod constant in timpul sexului oral. Multor barbati le place sa foloseasca o crema pentru ejaculare precoce pentru a rezista mai mult in timpul actului sexual, pentru a se bucura mai mult de aceasta placere. Totusi, femeilor nu le place pentru ca asta inseamna mai multa „munca” din partea lor, ele ar prefera ca ei sa foloseasca cremele pentru sexul varianl, obisnuit.

Boli transmisibile prin sexul oral

Oficialiii de sanatate publica sunt ingrijorati privind aceste lucruri, pentru ca cei care nu folosesc prezervative sau bariere in mod regulat in timpul sexului oral se expun la posibilitatea atat de a raspandi, cat si de a contracta numeroase infectii cu transmitere sexuala. De exemplu, este posibil sa raspandesti unele infectii bacteriene, cum ar fi chlamidya si gonoreea, in timpul sexului oral (intr-adevar, aceste doua infectii au ambele potentialul de a se raspandi inclusiv la nivelul gatului).

nfectiile virale, cum ar fi de exemplu herpesul si HPV (Human Papilloma Virus) pot fi, de asemenea, transmise prin intermediul sexului oral (de exemplu, daca o persoana are o infectie orala cu herpes face sex oral, ei pot sa le ofere partenerului lor herpes genital; in mod asemanator, o persoana care are herpes genital poate sa transmita aceasta infectie in zona orala a partenerului lor). Sexul oral creeaza, de asemenea, o oportunitate pentru ca paduchii din zona pubiana sa se raspandeasca la mustate si barbi.

Pentru ca sa lamurim complet lucrurile, acest lucru nu ar trebui sa fie considerat ca inseamna ca faptul ca nu sunt folosite prezervative garanteaza “transmiterea” de infectii de natura sexuala- mai degraba, as putea sa spun ca acest lucru creste riscul de transmitere a unei infectii. Nu putem spune cu siguranta care este probabilitatea de transmitere a unei anumite infectii cu transmitere sexuala, pentru orice fel de activitate sexuala.

Folosirea prezervativelor in timpul unei partide de sex oral reduc nivelul de placere

Prin urmare, de ce atat de putini oameni folosesc un prezervativ in timpul partidelor de sex oral? Cercetarile arata ca exista mai multi factori care contribuie la acest lucru. De exemplu, este vorba de placere in cazul unor persoane- ca si in altor forme de sex, unele persoane simt ca folosirea prezervativelor in timpul unei partide de sex oral reduc nivelul de placere pentru ambii parteneri. Printre alte motive, se numara: niciodata nu s-au gandit la folosirea prezervativelor in timpul unei astfel de activitati sexuale sau pur si simplu faptul ca nu au vrut.

Prin urmare, ar trebui sa folosesti prezervative in timpul unei partide de sex oral? Daca vrei sa iti reduci riscul de a contracta si de a raspandi bolile cu transmitere sexuala pe cat este posibil, atunci acesta este un lucru la care ar trebui sa te gandesti in mod foarte serios.  Cu toate acestea, este foarte important sa iei in considerare faptul ca purtarea unui prezervativ nu iti garanteaza o protectie completa

. Pot sa spun acest lucru pentru ca prezervativele sunt deseori folosite incorect si unele o dau si ele in bara. In plus, uneori astfel de bariere nu acopera toate partile infectate ale pielii. Toate formele de sex prezinta un anumit grad de risc, indiferent de modul in care o faci, si, prin urmare, ar trebui s te gandesti la folosirea de prezervative ca la un mod de reducere a riscurilor, nu la un mod de a elimina aceste riscuri in mod complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *