Ai grija ce mananci

Fibrele te pot ajuta sa te simti  mai plin si pot incetini procesul de digestie al zaharurilor din legume si din fructe, astfel incat sa nu iti creasca prea repede valorile glicemiei. Daca iei decizia de a iti suplimenta dieta alimentara cu sucuri, poti alege optiuni centrate pe legume, cu continut mic de zahar si trebuie sa te asiguri ca, in cea mai mare parte a timpului, te concentrezi pe legume si pe fruce intregi. O bautura smoothie ce contine fibre, proteine si grasimi pare a fi o optiune mai echilibrata.

Comanzi o salata

Toate salatele sunt sanatoase, nu e asa ? Nu. Sa nu presupui ca o salata este optiunea cea mai sanatoasa si mai lipsita de calorii atunci cand mananci in oras. De exemplu, o salata cu avocado si cu pui la un restaurant celebru iti poate aduce pana la 1800 de calorii. Si salata cu kale de la McDonalds ? Are mai multe calorii decat un Big Mac.

Vinovatul principal este, in mod obisnuit, dressingul, dar continutul mare de calorii mai poate fi de asemenea oferit de dimensiunea portiilor si de toppingurile aditionale, cum ar fi de exemplu branza, nucile si fructele uscate. Lanturile de restaurante sunt obligate sa iti ofere informatii informatii nutritionale si despre numarul de calorii, deci trebuie sa citesti cu atentie inainte de a comanda. Si mai bine ar fi sa cauti meniul online al unui restaurant pentru a iti fi mai usor sa alegi atunci cand esti la fata locului.

A manca mai sanatos nu trebuie neaparat sa fie un lucru foarte dificil- totul este sa fii atent la ceea ce mananci si la dimensiunea portiilor si astfel iti vei putea indeplini telul de a manca mai sanatos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *